Ioga infantil

Els infants aprenen ioga mitjançant jocs i contes que afavoreixen la coordinació, l’elasticitat i l’equilibri. Els infants poden fer les mateixes asanes que els adults i gaudir de tots els avantatges que proporcionen: salut física, mental i emocional. D’aquesta manera es potencia la seva espontaneïtat, la comunicació i la creativitat, però també la capacitat d’atenció i de concentració.

La clave de la educación no es enseñar, es despertar.

Ernest Renan

En començar cada sessió, s’exposa una temàtica o un context a partir del qual es fan les diverses asanes.

La respiració conscient és un element clau en el ioga. En el cas dels infants, prenen consciència de la importància de la respiració a través de jocs i exercicis.

En la relaxació, un espai per experimentar la calma; aprenen a relaxar cada part del cos, la ment i les emocions. A través de visualitzacions i contes, viuen la sensació de tranquil·litat i harmonia dins el seu cos.

Els nens i les nenes tenen unes qualitats naturals de consciència corporal i del present, d’integració en l’entorn, d’autenticitat i d’espontaneïtat que els adults, de vegades, ja han perdut. El ioga per a adults cerca aquestes qualitats i les converteix en fites, però en els infants, pretén preservar-les com el seu tresor més valuós.

Molt recomanable per a infants amb:

  • Problemes de coordinació, elasticitat, equilibri…
  • Problemes posturals o psicomotrius.
  • Dificultats a l’escola.
  • Hiperactivitat.
  • Dificultats de socialització.
  • Asma o accés de bronquitis…

Proposta també molt interessant per als pares: A la mateixa hora el Centre ofereix una classe de Ioga per als pares (en una altra sala i amb una altra professora).

Dia i hora:  dijous, de 17.45h a 18.45h (1 hora)
(màxim 8 nens per classe)

Impartit per:  Núria Chalamanch Amat

Més Informació?