Història: més de 40 anys fent Ioga

Jaume Chalamanch i Imma Amat van fundar el Centre de Ioga Integral l’any 1971.
Núria Chalamanch i Amat, filla dels fundadors del Centre, ha viscut el ioga des de la quotidianitat. En aquests moments és la directora del Centre Integral 2.
Anteriorment, el Centre de Ioga Integral era al carrer Cardener de Barcelona. El 2007 canvia de localització i es trasllada a Travessera de Dalt, 48, i a partir d’aleshores passa a anomenar-se Centre Integral 2. Després de casi 9 anys al pis de Travesser de Dalt, l'1 d'octubre del 2015 ens hem traslladat a 'La Casa Ámbar', c/Maignon,10-12, molt a prop de la Plaça Lesseps.

Núria Chalamanch Amat

Núria Chalamanch i Amat:Llicenciada en Ciències de l’Esport per la Universitat de Greenwich (Anglaterra), i en acabar la carrera comença el Màster d’Alt Rendiment Esportiu del Comitè Olímpic Espanyol (Madrid) alhora que col·labora amb el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, durant dos anys, al departament de Biomecànica en l’anàlisi de la tècnica dels atletes per a obtenir un millor rendiment. Posteriorment, treballa set anys i mig a l’empresa Nike; primer com a Ekin de Running (Tècnica i comercial de producte) i després com a Running & Fitness Sports Marketing Manager encarregant-se de la detecció de talents i l’esponsorització d’atletes nacionals i internacionals d’alt rendiment esportiu.  Professora de Ioga formada per Jaume Chalamanch i  Aula de Yoga (5 anys). Professora  de preparació al part per l’escola Anatomía, Integración y Movimiento de la Núria Vives (4 mòduls). En aquests moments és la directora del Centre Integral 2.

Fundadors:

Jaume Chalamanch Fenosa

El setembre de 1963 descobreix el Ioga a la Comunitat de l’Arca de Lanza del Vasto. Es desplaça a Anglaterra amb un parell de llibres sobre Ioga, especialment el de J.-M. Déchanet “Yoga chrétien en dix leçons” un llibre savi i entenedor que el va acompanyar uns anys de pràctica indispensable per superar moments difícils. El 1969, de retorn a Catalunya, els Amics de l’Arca de Barcelona li demanen de donar classes de Ioga. Un gir del tot imprevist en la seva trajectòria vital!  L’agost del 1971 entre en contacte amb el Professor André van Lysebeth amb qui es diploma en Ioga. Organitza els Seminaris d’André a Collbató durant quinze anys, sis setmanes de juliol i agost, amb una gran afluència de practicants de totes les nacionalitats. De 1990 fins el 1994 esdevé el president l’A. E. P. Y i  renova la revista Yoga on publica una sèrie d’article sobre Hatha-Ioga  -actualment accessibles en la Web de la mateixa entitat-  els quals seran traduïts pel mateix André van Lysebeth i inserits en la seva revista Yoga, la més important d’Europa. Ha participat en la ”Unió Europea de Federacions Nacionals de Ioga” on ha donat seminaris i ha estat membre del Comitè Pedagògic.

Imma Amat Casanovas

El descobriment del Mètode Aberastury Cos-Art com a eina per millorar el seu benestar físic i la coneixença del seu propi cos, complementat després amb altres disciplines (entre elles el ioga), va ser decisiu per a iniciar la seva formació i poder posar la seva experiència al servei d’altres persones. La seva proposta, adreçada a diferents grups, la va batejar amb el nom de “Sensibilització Corporal”.

El llibre “L’attente sacrée”, de Martine Texier, professora de “Ioga de l’energia”, adreçat a la dona gestant, li va oferir la possibilitat de conèixer-la i desplaçar-se a França a fer “stages” en el seu Centre, amb la qual cosa va orientar la seva professió cap aquest camí. La seva dedicació a mares i pares ha quedat palesa durant aquests 30 anys durant els quals ha compartit amb una llevadora la gran il·lusió que representa l’acompanyament a la maternitat en l’aventura que suposa tenir un fill/a.”